Korszerűbb tömések

Lyukas foga számtalan ok miatt lehet az embernek. Ezek a fogak egyrészt esztétikai problémát, másrészt komoly fájdalmat is okzohatnak. Éppen ezért, lyukas fog esetén ajánlatos minél előbb fogorvoshoz fordulni!
A fogtömések terén rengeteget fejlődött az orvostudomány az utóbbi évtizedekben. Ma már jóval korszerűbb, esztétikusabb és időtállóbb töméseket tudunk készíteni, mint 10-20 évvel ezelőtt. Emiatt nemcsak a most kilyukadó fogakkal érdemes felkeresni a fogorvost, hanem a régi, elavult töméseket is ajánlatos korszerűbbekre cseréltetni!
szuvaság, üreg, tömés, fogtömés, fogászat, kompozit tömés

Esztétikai tömés

A modern fogászatban alkalmazott, műanyag bázisú, úgynevezett kompozíciós tömőanyagok – melyeket kerámia szemcsékkel erősítenek meg – szinte már teljesen kiszorították a korábban használatos, ezüstszínű amalgámtöméseket. Ezeknek az új, esztétikus tömőanyagoknak nagy előnye, hogy a fogban kialakított üregbe helyezve hosszú időn keresztül alakíthatóak, majd egy speciális lámpa fényének hatására keményednek meg, másodpercek alatt. Mivel csak a fény hatására kötnek meg, a kezelés alatt elegendő idő áll rendelkezésünkre, hogy az eredeti foghoz hasonló formát tudjunk kialakítani. Mivel a fogak különböző színűek és fényáteresztő képességűek, az adott fognak megfelelő rétegezést és színárnyalatot alkalmazzuk a lehető legoptimálisabb eredmény elérése érekében.