Miben vagyunk mások, mint egy átlagos magánrendelő?

2022 nyara óta komoly beruházásokat tettünk a gyökérkezelés optimalizálása érdekében. Ezek ugyan meghosszabbították a kezelési időt és kicsit drágábbá is tették a kezelést, de elmondhatjuk, hogy jelentősen nőtt a sikeresség, panaszmentesség aránya. És ami a legjobb: több kezelés fájdalommentessé vált! :-) Vegyük sorra a változásokat:

Gyökérkezelő gép vs. kézi eszközök

Géppel be lehet állítani a tű forgató nyomatékát, sebességét <=> ezt kézzel nem lehet megtenni. A gép amint érzékeli, hogy szorul a tű, elkezd visszafelé, kifelé csavarva dolgozni => ez megelőzi a tű törését. Emellett folyamatosan méri és kijelzi a tű pozícióját a gyökér végéhez képest => így nem lesz sem rövidebb sem hosszabb a megmunkálás, mint a szükséges. A gyökérkezelő tűk extra hajlékonyak, Nikkel-Titán hőkezelt ötvözetből készülnek => így a legszűkebb és leggörbébb csatornákat is képesek vagyunk megmunkálni velük.

Mindezek miatt a gépi gökérkezelés gyorsabb, mint a kézi tűs kezelés.

Előmelegített és ultrahanggal aktivált csatornaátöblítő szereket használunk

Ezzel a fertőtlenítés hatásfoka 70x nagyobb, mint a hagyományos módon végzett tisztítás. Így nálunk nem kell gyógyszer cserére visszajárni. Második alkalommal szinte mindig a panaszmentes, tiszta gyökérrendszer tömése következik.

Kofferdám izolálásban dolgozunk

Ami azt jelenti, hogy egy gumilepedő segítségével izoláljuk a szájüreg baktérium flóráját a kezelt területtől. Így az nem fertőződik vissza és Önnek sem kell a hosszú kezelést teljesen kiszáradt szájjal végigülnie.

Igény esetén biokerámiát használunk

Ez az anyag a mély fogászati üregek Szent Grálja. Általa lehetségessé válik az, ami eddig lehetetlen volt:

-Szereti a nedves környezetet - így mély töméseket vagy gyökértöméseket is biztonsággal el tudunk készíteni.

-Fertőtlenítő hatású, és ezt a tulajdonságát hosszú ideig megtartja, így tömés után is csökkenti a baktérium flórát.

-Serkenti az új fogszövet létrejöttét, mellette tovább nő a még fejlődésben lévő fog, így képesek vagyunk fiataloknál a gyökér záródását is elérni. Egy felszívódott traumás fog is regenerálódni tud bármilyen korosztályban.

-Képesek vagyunk oldalcsatornákat is betömni, ami hagyományos technikákkal lehetetlen volt.

-Grammja az arany árával vetekszik, de az biztos, hogy ez a jövő!

Meleg gyökértömési eljárást használunk

Hagyományosan a gumiszerű gyökértömést kézi eszközökkel nyomkodjuk és újabb és újabb vékony gumidarabokat tömünk függőlegesen egymás mellé, ezzel kialakítva egy tömör, buborékmentes réteget, aminek köszönhetően a baktériumok nem tudnak visszavándorolni és elszaporodni a gyökércsatornában.
Újító megoldásunk: ezt a gyökértömő anyagot befecskendezzük a fogba! Így még jobban képes kitölteni a rendelkezésre álló teret és akár az eddig tömetlen oldalcsatornákba is befolyhat. Ehhez a folyamathoz speciális, 180 fokra melegített, ultravékony csöveket használunk. Csodálatos látvány számunkra, ahogyan néhány - a páciens számára észrevehetetlen - mozdulattal elkészül a gyökértömés!

Mikroszkópos gyökérkezelés

A pontos fogorvosi munka alapja a nagyítás. A DentaLove rendelőjében fogorvosi mikroszkópot használunk a legprecízebb végeredmény elérése érdekében.

Segítségével egészen a gyökércsatorna aljáig leláthatunk, ami sok plusz információval egészíti ki a röntgen képet. Ezáltal fogorvosaink jóval pontosabb munkát tudnak végezni, és hamarabb fel tudják állítani a részletes diagnózist is.

A mikroszkópos gyökérkezelés lehetősége opcionális.
A mikroszkóppal végzett gyökérkezelések sikerességére 5 év garanciát vállalunk!

mikroszkóp